Det skal du vide, inden du tegner en bilforsikring

Alle bilejere i Danmark har en bilforsikring. Men inden du tegner en bilforsikring, er det vigtigt, at du kender til dine muligheder. Eksempelvis er det en god idé, at du kender til både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Læs med videre her og lær mere om bilforsikringer.

Hvad er en ansvarsforsikring?

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, når du ejer en bil. Dette gør sig gældende uanset, om du har en BMW, en Ford, en Suzuki eller en helt anden bil. Hvis du eksempelvis er indblandet i en trafikuheld, vil en ansvarsforsikring dække dit erstatningsansvar. 

Hvad er en kaskoforsikring?

Når det kommer til en ansvarsforsikring, så dækker den ikke skader på din egen bil. Det er derfor også værd at tegne sådan en forsikring, selvom at den ikke er lovpligtig. Med en kaskoforsikring er du altså dækket, hvis din bil bliver skadet i forbindelse med et trafikuheld, hærværk og tyveri. 

Når du tegner en forsikring til din bil, bør du nøje overveje, om du skal have en kaskoforsikring eller ej. For mange kan det være en god idé, men det er selvfølgelig helt op til dig og dine behov.

Tilvalg til din bilforsikring

Nogle forsikringsselskaber tilbyder ydermere forskellige tilvalg til din bilforsikring. Det kan blandt andet være en førerulykkesforsikring, en vejhjælpsforsikring eller en delkaskoforsikring. 

Det er en fordel at tage et kig på de forskellige tilvalg, så du tegner netop den forsikring, som du har brug for. Er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte forsikringsselskabet og tage en snak med dem.