Sådan øger du chancerne for at blive prøveløsladt

I Danmark har man som udgangspunkt mulighed for at blive prøveløsladt, når man har afsonet to tredjedele af sin straf. I enkelte tilfælde er det endda muligt at blive prøveløsladt, når man har afsonet halvdelen af sin straf. Det er dog kun i få tilfælde, at der gives tilladelse til dette.

Der er mange, der tror, at dette betyder, at man helt automatisk bliver prøveløsladt. Sådan forholder det sig dog ikke. Derimod er det noget, man selv skal søge om at blive. Dette betyder også, at det ikke er alle, der bliver godkendt, men det kan man dog selv gøre noget for.

God opførsel i fængslet

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at opføre dig ordentligt i fængslet. Hvis du er involveret i slagsmål eller andre former for kriminalitet i fængslet, hjælper det bestemt ikke på din sag, når du skal søge om at blive prøveløsladt.

Derfor er det afgørende, at du sørger for at opføre dig pænt. Ligeledes kan det også være en god idé, at du er varsom med at gøre dig forkerte bekendtskaber. Netop af denne grund er der mange indsatte, der foretrækker at holde sig for sig selv i fængslet.

Vis du har droppet kriminalitet

Det mest afgørende for, om du kan blive prøveløsladt er, at du kan bevise, at du har droppet kriminaliteten. Det er svært at give et konkret svar på, hvordan du skal bevise dette. Ofte er det en stor fordel, hvis du kan bevise, at du skal starte på en uddannelse eller på et arbejde.

Grunden til, at mange indsatte får afvist deres ansøgning om at blive prøveløsladt er, at det vurderes, at der er risiko for, at de begår ny kriminalitet. Derfor skal du efter bedste evne kunne overbevise om, at det ikke er tilfældet for dig.

Få hjælp til din ansøgning

Det kan lyde nemt at lave en ansøgning om en prøveløsladelse, men når det kommer til stykket, er det faktisk ikke tilfældet. Derfor er det en rigtig god idé at få hjælp til dette. Det kan du gøre på flere måder, men det bedste er at overlade det hele til en dygtig advokat.

Har du besluttet dig for at gøre dette, så find hjælpen her. Det er naturligvis ikke gratis at få hjælp til dette, men dine penge vil være godt givet ud. Skulle din ansøgning bliver afvist, kan advokaten også hjælpe med at anke denne afgørelse.