Webhotel – hvad er det og har jeg brug for det?

Et webhotel er en form for ekstern server, hvor der er plads til alle de filer, som du har brug for. Det kan for eksempel være et sted, hvor din hjemmeside og tilhørende filer kan ligge, så de er forbundet til internettet døgnet rundt. Du kan forestille dig, at et webhotel er ligesom et online “hotel”, som du kan leje dig ind på for at få mere plads.

Hvem bruger webhoteller?

Hvis du driver en hjemmeside eller en blog, så er det en god ide at bruge et webhotel. Et webhotel sørger for at du kan uploade din hjemmeside til internettet 24/7, så alle andre brugere kan finde den. Det er altså essentielt med et webhotel, hvis du gerne vil gøre din hjemmeside synlig på nettet døgnet rundt.

Hvis ikke du bruger et webhotel, så er din hjemmeside kun “online”, når du er online på hjemmesiden. Hvis du gerne vil have din hjemmeside eller blog er tilgængeligt og oppe at køre dagen lang, så er det en god ide at bruge et webhotel.

Behøver jeg bruge et webhotel?

Nej i princippet behøver du ikke have et websted, du kan sagtens bruge din egen server derhjemme. Humlen er, at din hjemmeside skal være til at finde alle dage hele året rundt. Dette kræver at din server altid er oppe og forbundet til internettet.

Hvis du gerne vil bruge din egen server, så kræver det nogle ressourcer. Du skal vide, hvordan man opsætter en server, vedligeholder den og holder forbindelsen sikker.

Hvis du gerne vil undgå selv at stå med administrationen, så kan du finde et billig webhotel i stedet for. Et billigt webhotel giver dig frie hænder til at tage dig af andre ting på din hjemmeside, som er vigtigere.

Prisen på et webhotel

Et webhotel er naturligvis ikke gratis. Prisen afhænger af, hvilke specifikationer du har brug for. Hvor meget plads skal du bruge? Hvilke filer skal du uploade til webhotellet? Der findes forskellige pakker til forskellige behov.

Hvis du for eksempel forventer meget trafik på dit websted, så skal webhotellet kunne håndtere en stor mængde af besøgende. Hvis du vælger et “lille” og billigt webhotel, så kan det godt være, at du blive nødt til at opgradere til et webhotel, som har mere plads.

Når det er sagt, så kan du sagtens finde et billigt webhotel, som samtidig har rigeligt med plads.